Erfaring med regler om klimatilpasning

Session

Resumé

Med afsæt i et stort klimaprojekt mellem ti kommuner og ti spildevandsselskaber giver oplægsholderne indsigt i og erfaringer fra tværkommunalt samarbejde om at løse udfordringerne med monsterregn. Oplægget giver et overblik over centrale, praktiske og juridiske spørgsmål, som kommuner og forsyninger møder i forbindelse med klimatilpasning.

Målgruppe

Abstract

Effektive klimatilpasningsprojekter kræver tæt samarbejde mellem kommuner og/eller selskaber inden for et vandopland. Kommunegrænsen er sjældent tilrettelagt efter vandoplandet, og vandet respekterer sjældent forsyningsgrænserne. Projekterne er typisk tidskrævende og langsigtede, fordi alle dele af projektet er komplekst – interessentinddragelse, politiske spørgsmål, tekniske løsninger, økonomifordeling og juridiske rammer. Det stiller store krav til parternes koordinering og – ikke mindst – tålmodighed.

Kommunerne og spildevandsselskaberne omkring Harrestrup Å har taget konsekvensen af deres tætte forbindelser – også når det kommer til håndtering af skybrud. De ti spildevandsselskaber, som leder vand til Harrestrup Å, og deres ejerkommuner er gået sammen om at finde ud af, hvorledes de kan løse oversvømmelsesproblemerne i Harrestrup Ås opland i fællesskab.

Det er nødvendigt at navigere mellem mange forskellige regelsæt, der ikke nødvendigvis passer sammen eller er lavet til denne type projekter, hvis de ambitiøse klimaprojekter skal lykkes.

I en dialog mellem jurist og projektleder præsenterer vi erfaringer med reglerne om klimatilpasning. Oplægget fokuserer på samarbejdsforholdet mellem parterne i forhold til de praktiske og juridiske muligheder og begrænsninger, der gælder ved klimatilpasningsprojekter. Disse omfatter blandt andet, men ikke udelukkende, opgavefordelingen og ansvarsfordelingen. Vi kommer også ind på en ønskeseddel til den fremtidige regulering.

Erfaring med regler om klimatilpasning
Line Markert
Horten Advokatpartnerselskab

Der er ikke nogle vedhæftninger