Forekomst & karakterisering af biofilm i drikkevandssystemet

Session

Resumé

Se nedenfor.

Målgruppe

Abstract

Appetitvækker:

Typisk arbejde med biofilm i forbindelse med forskning og teknologiudvikling tager sit udgangspunkt i et ønske om at bekæmpe biofilm. Med udgangspunkt i ikke-chlorede drikkevandssystemer, nytænker dette projekt problematikken ved at vende dette udgangspunkt på hovedet.

Projektet er med til at belyse den positive effekt af en naturlig biofilm i stabilisering af den mikrobiologiske vandkvalitet. Ved at betragte en biofilm som en styrke i stedet for noget, der skal bekæmpes, udnytter projektet Danmarks unikke ikke-chlorede distributionssystemer til at opnå effektiviseringsfordele i forbindelse med optimeret idriftsættelse af renoverede rør/tanke.

Foredraget omhandler resultater fra VTUF Projektet 7828-2015 med karakterisering af biofilmprøver fra forskellige overflader udtaget i drikkevandsdistributionssystemet hos Aarhus Vand, samt de første resultater fra to biofilm-testrigs opsat i samme system. Foredraget vil også belyse hvordan indgående viden om biofilmens sammensætning kan benyttes til at designe en mere optimeret fremgangsmåde ved idriftsættelse af nye drikkevandsledninger.

Forekomst & karakterisering af biofilm i drikkevandssystemet
TORBEN LUND SKOVHUS
VIA University College

tols-viauc 2017.docx [0.03MB]